In koekenpan spek in ± 5 min uitbakken. Ui pellen en fijnsnipperen. Aan spek toevoegen en ± 3 minuten meebakken. Champignons wassen en fijnsnijden. Toevoegen en ±5 minuten meebakken. Van vuur nemen en ±3 minuten laten afkoelen. Varkenslapjes inwrijven met zout, peper en paprikapoeder.
Spekmengsel er over verdelen. Lapjes oprollen. Met houten cocktailprikkers vaststeken.
In braadpan margarine verhitten. Vleesrolletjes in ± 5 minuten rondom bruinbakken. 1½ dl heet water toevoegen. ±10 minuten laten stoven. Intussen schaal voorverwarmen. Rolletjes uit pan scheppen.
Door bakvet roeren: koffieroom, tomatenketchup en worcestershiresaus. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees erin leggen en ±2 minuten verwarmen. Op schaal leggen. Saus erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |